Samler én flaske fra alle i Norge

Bilde: Panteautomat

Hva har alle hjemme, som de vil bli kvitt og de får penger for det når de leverer det inn? Det var spørsmålet bak det som startet innsamlingsaksjonen «En flaske er nok», der inntektene går til barnekreftforeningen. For svaret er selvsagt panteflasker.

Mandag 15. februar er den internasjonale dagen for barnekreft, og da passer det å sette startskuddet for innsamlingsaksjonen også her på Innlandet.

I Rogaland er de allerede kommet godt i gang med innsamlingen, og til nå har det blitt samlet inn over 400.000 panteflasker til inntekt for barnekreftforeningen og forskning på barnekreft. Henning Aarekol fra Team Rynkeby er primus motor bak kampanjen. Til vanlig sykler Team Rynkeby sammen med flere lag fra hele Norge til Paris hvert år med samme innsamlingsformål. Pandemien i 2020 satte en stopper for den årlige innsamlingsaksjonen, og da måtte de tenke nytt. Og slik ble ideen «en flaske er nok» til. Målet er en flaske per innbygger i Norge innen utgangen av juli 2021.

Utfordrer innlandsbedrifter til å toppe listene

Traineene i Trainee Innlandet slenger seg på kampanjen og utfordrer samtidig våre medlemsbedrifter på Innlandet til å pante sine tomflasker til inntekt til barnekreftforeningen.

— Her kan alle bidra, selv om man sitter på hjemmekontor. For alle har «èn flaske» liggende hjemme, sier Sirianne Vikestad, trainee i medlemsbedriften Eika Forsikring som hører til i Hamar.

Hun trekker frem konkurranseelementet som en morsom vri ved kampanjen.

— Selv om Rogaland har fått et forsprang, tenker jeg at Innlandet Fylke skal klare å slå dem på listene over hvem som har samlet inn mest flasker per innbygger, sier hun.

For kampanjen er ikke bare en konkurranse mellom fylker, men også skoler, beredskapsetater, nabolag, kommuner, byer og ikke minst bedrifter.

— Det er bedriftskonkurransen spesifikt jeg tenker er relevant for oss å bidra inn i til dette viktige formålet. Vi trenger alle noe fint å jobbe mot i disse dager, og føle at man bidrar og tar del i fellesskapet, på tross av avstanden pandemien har skapt. Å pante flasker og bokser handler også om mer enn kronene du får tilbake. Det handler om å ta et valg for miljøet. Noe som også er en stor grunn til at traineene i Trainee Innlandet kommer til å delta i denne kampanjen, sier Sirianne.

Hvordan kan jeg bidra?

Det finnes to måter å bidra i innsamlingsaksjonen «En flaske er nok»

Alternativ 1

Send et bidrag på Vipps til #626367
Husk å merke ditt bidrag med kommune og antall flasker
For bedrifter må dere også merke med bedriftsnavn for å komme med på topplisten.

Alternativ 2

Ta kontakt med Team Rynkeby Innlandet, så kommer de og henter dine tomflasker og panter dem for deg.

Les mer om kampanjen her og hvordan du kan bidra